Op het wedstrijdformulier kan de scheidsrechter opmerkingen noteren die betrekking hebben op allerlei zaken rondom een wedstrijd. Om zoveel mogelijk duidelijkheid te geven in strafmaatregelen, hieronder een opsomming (let op: dit is slechts een aanvulling op het reglement!):

Verbale belediging van scheidsrechter

 

Directe uitsluiting van de betreffende speler. Het team krijgt een waarschuwing en bij een volgend incident (te bepalen door de organisatie) volgt diskwalificatie en is er geen mogelijkheid tot restitutie van het inschrijfgeld.

Fysieke molestatie / mishandeling van scheidsrechter door een of meerdere spelers van een team

 

Het gehele team wordt uit de competitie genomen (diskwalificatie) en er is geen mogelijkheid tot restitutie van het inschrijfgeld. Daarnaast is/zijn de betreffende speler/spelers die beschuldigd worden van de mishandeling (te bepalen door de organisatie) nooit meer welkom in een volgende editie van het Lentebekertoernooi.

Rode kaart vanwege twee gele kaarten

 

Automatisch volgt er een schorsing voor de volgende twee wedstrijden (doorlopend naar de volgende editie) van het Lentebekertoernooi.

Rode kaart (direct)

 

Automatisch volgt er een schorsing voor de volgende 4 wedstrijden (doorlopend naar de volgende editie) van het Lentebekertoernooi. Eventueel kan de organisatie besluiten, n.a.v. de ernst van de overtreding, om aanvullende sancties op te leggen.

Bij het niet opkomen van een scheidsrechter, zijn de teams verplicht zelf een scheidsrechter aan te wijzen.

 

Bij het niet doorgaan van de wedstrijd (doordat de teams geen scheidsrechter kunnen of willen aanwijzen) worden beide teams beboet met het bedrag van de helft van een haluur.

Het niet op komen dagen van een team zonder afmelding bij de organisatie 

 

Het team verliest de wedstrijd met 5-0 (zie reglement) en krijgt bovendien 3 wedstrijdpunten in mindering.