Jacques Creemers is de bedenker, inspirator en organisator van het succesvolle Lentebekertoernooi. In 1981 kwam Jacques met het idee om, in navolging van de KNVB-competitie die destijds al eind maart stopte, een toernooi tot aan de zomervakantie te organiseren.

Al snel kwam de naam van het Lentebekertoernooi uit de hoge hoed. De eerste jaren bleken al meteen een groot succes: van heinde en verre kwamen teams om deel te nemen. In de topjaren kende het toernooi bijna 80 deelnemende teams en speelden meer dan 500 zaalvoetballers het geliefde spelletje.

Nadat zoon Tom in 2009 het toernooi, na enkele magere jaren, weer nieuw leven in blies was Jacques opnieuw bereid om in de, speciaal daarvoor opgerichte, Activiteitencommissie plaats te nemen. Met zijn altijd aanhoudende enthousiasme wist hij zijn collega-commissieleden te inspireren en het toernooi weer het aanzien van de beginjaren te geven. Hoogtepunt daarbij was de 30-jarige jubileumeditie waarbij groots uitgepakt werd met o.a. optredens van diverse artiesten tijdens een Multiculturele Finaledag.

Jacques stond bekend als een hard werkende, sportieve, enthousiaste, inspirerende en vooral gezond levende persoon. Helaas sloeg op zondag 7 juli 2013 het noodlot toe. Jacques werd getroffen door een hartinfarct en stierf in zijn slaap.

De Activiteitencommissie wil Jacques de eer geven die hem toe komt en heeft besloten om vanaf de 2014-editie de Fair Play Vlaai en de Fair Play Trofee om te dopen naar de Jacques Creemers Fair Play Vlaai en de Jacques Creemers Fair Play Trofee. Voornaamste reden hiervoor is omdat Jacques sportiviteit (Fair Play) hoog in het vaandel had staan en er alles aan deed om het toernooi dat aanzien te geven. 

Jacques, bedankt voor je oneindige inzet voor de vereniging, het Lentebekertoernooi en alle andere activiteiten. We zullen je missen!

Activiteitencommissie Zaalvoetbal Weert